Forumtorget öppnar vinterpaviljong för ökad gemenskap

Untitled design

Från och med januari till april lyser Forumtorget i Uppsala upp av en vinterpaviljong för att få människor att samlas och skapa trygghet under den kalla delen av året. Paviljongen är en interaktiv ljuspunkt dygnet runt och bjuder på aktiviteter och evenemang.

Under årets första månader flyttar de populära schackträffarna in i värmen och även virkstuga, teceremoni och DJ-skola fyller paviljongen. Utöver aktiviteterna kommer paviljongen stå öppen för umgänge och pysselbord, böcker och spel kommer finnas tillgängliga för alla att låna. Paviljongen är designad av landskapsarkitekterna Studio Era och är utrustad med ljud, ljus och möbler. Under perioden kommer även enskilda evenemang äga rum i samarbete med bland andra Uppsala Danscenter och Uppsala slott.

”Paviljongen har redan nu fått stort intresse från förbipasserande. Vi hoppas att fler kommer vilja stanna och värma sig och kanske knyta nya kontakter eller bara uppleva vårt mångsidiga utbud” säger Carlos Lopez, verksamhetsledare för Forumtorget.

Forumtorget drivs enligt AMP-modellen som har som mål att skapa ökad trygghet och minska brott. Modellens utgångspunkt är att en levande plats där människor vill vara och känner gemenskap leder till ett ökat ägandeskap av det offentliga rummet och därmed ökad trygghet.

”I vår senaste undersökning såg vi att tryggheten minskat när mörker och kylan kommer vilket vi naturligtvis vill försöka påverka även om vi inte har vädret med oss. Genom vinterpaviljongen får Forumtorget ett gestaltningsmässigt tillskott, som ger människor både ljus och värme samt bjuder in Uppsalaborna till aktiviteter. Denna satsning går helt i linje med vår modell som handlar om att skapa trygghet året runt med kontinuitet” säger Helena Olsson, VD för Centrum för AMP.

 

Forumtorget stories