Spelning Belén Romano och Analía Rego

Spelning med Belen Romano på Forumtorget

Från Taube till Piazzolla

Lördag den 20:e maj är du välkommen att lyssna på en härlig spelning kl.13.

Belén Romano och Analía Rego är två musiker från Argentina med tangon i blodet. Deras repertoar “Från Taube till Piazzolla” speglar kärlek, passion och sorg som finns i tangomusiken. Allt som Taube blev förälskad i under sina år i Argentina.

Från sitt fattiga ursprung i hamnkvarteren vid Rio de la Platas delta till en strålande succé på Broadway under ett årtionde, vandrade tangon en lång väg som präglas av möte och tolerans mellan kulturer. I tangons dans, musik och poesi finns utrymme för alla. Där i ligger förklaringen till dess attraktionskraft.

***************

Belén Romano är bandoneón spelare, sångerska och körledare från Buenos Aires, Argentina. Hon har medverkat i olika konstellationer som C.M. Bergerheim, Sten Källman och Liliana Zavala bland andra. Belén har en Konstnärlig magisterexamen i dirigering och kandidatexamen som musiklärare. Nuförtiden är hon bosatt i Uppsala där hon jobbar som sångpedagog och körledare.

Analía Rego är lärare i gitarr och konsertgitarrist. Utrustad med en ”romantisk och karismatisk” konstnärlig personlighet, kombinerar hon i sin stil den klassiska gitarrtraditionen med traditionen argentinsk tangogitarr. Analía är intensivt aktiv som lärare och konsertartist i Argentina, och gör på många internationella turneer (USA, Chile, Mexiko, Finland, Frankrike, Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien och Sverige). Diskografi: Tangos a la Patria – PAI 3290 (2016), Cuando tú no estás – PAI 3257 (2015), De tango en tango – TEMPUS (2012), Un siglo de Tango – EPSA 1104-02 (2009), Entre tango y tango… Tango! (2000).

 

Lägg gärna upp din upplevelse och #forumtorget

Alla våra aktiviteter är gratis.

Välkommen!

Belen

Arrangör: Forumtorget